Opleidingscentrum BackBalance-Nederland

Korte beroepsopleidingen, cursussen en workshops

Over onze workshops

 

Tijdens al onze workshops wordt er speciaal aandacht besteed aan de houding tijdens het masseren zodat uzelf niet overbelast raakt. Want door een verkeerde en krampachtige massagehouding kunt u na verloop van tijd last krijgen van lichamelijke duim-, pols, elleboog- of schouderklachten en dan is de lol er al snel van af.

Daarom is het belangrijk bewust te zijn van een goede massagehouding. Hierdoor wordt de massage niet alleen een plezierige ervaring voor degene die uw massage ontvangt, maar blijft u ook zelf gevrijwaard van klachten!

 


 

Nek- schouders massage

 

Heeft u geen of weinig ervaring in masseren, maar wilt u wel op een professionele manier de 'kneepjes van het vak' leren, zonder al te ingewikkeld gedoe?

Masseert u wel, maar wilt u uw techniek verbeteren zodat u zelf geen klachten krijgt?

Dán is de nek- schoudermassage van BackBalance-Nederland écht iets voor u!

 

Op een eenvoudige en verantwoorde manier leert u een gedegen en effectieve nek-schoudermassage te geven.

 

Nekklachten - 41524519_l
®

Gegevens:

 • Duur: ca. 3 uren tijdens workshop
 • Studie-eisen: geen
 • Doelgroep: iedereen met of zonder massage ervaring
 • Kosten: € 85,00
  Incl. lesmateriaal, deelnamecertificaat en benodigdheden om thuis direct aan de slag te kunnen gaan.

 

Breussmassage (ontspanning)

 

Kenmerkend voor de Breussmassage is de lichte strijking van de lange rugspier die voor totale ontspanning zorgt. Deze massage dankt haar naam aan Rudolf Breuß (†1990), een Heilpraktiker uit Oostenrijk. Het is een van de meest ontspannende massage die we kennen, zowel om te geven als te ontvangen.

De Breussmassage is gericht op het, op een natuurlijke manier en zonder druk, in lijn brengen van de wervelkolom zodat de tussenwervelschijven, door meer ruimte, de kans krijgen te herstellen.   

Toepassing Breussmassage

Deze massage van de lange rugspier is zacht, langzaam en door relatief weinig druk leidt dit tot een ongekend diepe en onmiddellijke ontspanning. Mede hierdoor kan deze massage zeker bij kanker, maar ook bij ernstige osteoporose, ischias, spit of hernia, zonder risico worden ingezet. 

De Breussmassage is ook uitstekend geschikt voor mensen die graag willen ontstressen. Dertig minuten 'Breussen' is een pure weldaad voor lichaam en geest.  

Benodigdheden

De Breussmassage wordt officieel uitgevoerd met Johannesolie op de blote huid. De niet gemasseerde delen worden bedekt met een handdoek.

Het hoofdbestanddeel van de Johannesolie is Sint Janskruid. Dit kruid verbetert de doorbloeding en werkt verwarmend bij spier- en gewrichtspijnen.

Na de strijkingen wordt met vloeipapier de rug afgedekt. Hierdoor wordt het ontspannende en herstellende effect van de massage extra versterkt.  

Voor wie?

Vanwege de eenvoud en de veilige manier van strijken is de Breussmassage door iedereen te leren, ook zonder massage ervaring. 

 

Breuss BackBalance-Nederland - 1454650432
®

Gegevens

 • Duur: ca. 4 uren (middag)
 • Studie-eisen: geen
 • Doelgroep: iedereen met of zonder massage ervaring
 • Kosten: € 85,00
  Incl. lesmateriaal, deelnamecertificaat en benodigdheden om thuis direct aan de slag te kunnen gaan.