Opleidingscentrum BackBalance-Nederland

Korte beroepsopleidingen, cursussen en workshops


©

Workshop Rudolf Breussmassage voor maximaal 4 personen

 

Kenmerkend voor de Breussmassage is de lichte strijking van de lange rugspier die voor totale ontspanning zorgt. Deze massage dankt haar naam aan Rudolf Breuß (†1990), een natuurgenezer uit Oostenrijk. Hij heeft deze massage ontwikkeld en zette het voornamelijk in voor zijn (terminale) oncologiepatiënten zodat hij deze mensen toch, op een natuurlijke manier en vrijwel zonder druk te geven, kon helpen. Door deze techniek brengt de wervelkolom zichzelf in lijn zodat de tussenwervelschijven, door meer ruimte, de kans krijgen om te herstellen.  

Toepassing Breussmassage

De Breussmassage kan dus zeker bij personen met oncologische aandoeningen, maar ook bij ernstige osteoporose, ischias, spit of hernia e.d., zonder risico worden ingezet. 

De Breussmassage is echter ook uitermate geschikt voor mensen die willen ontstressen. Dertig minuten 'Breussen' is een pure weldaad voor lichaam en geest.

Benodigdheden

De Breussmassage wordt officieel uitgevoerd met Johannesolie op de blote huid. De niet gemasseerde delen worden bedekt met een handdoek.

Het hoofdbestanddeel van de Johannesolie is Sint Janskruid. Dit kruid verbetert de doorbloeding en werkt verwarmend bij spier- en gewrichtspijnen.

Na de strijkingen wordt met vloeipapier de rug afgedekt. Hierdoor wordt het ontspannende en herstellende effect van de massage extra versterkt.  

Studiegegevens algemeen

Onze opleidingen en workshops maken een eenvoudige carrière switch door middel van een minimale investering mogelijk, maar past ook prima in uw huidige aanbod van behandelingen.

 • Studie-eisen:
  beroepsbeoefenaars met een vooropleiding op MBO-niveau waarbij de vakken anatomie/fysiologie in het pakket zaten en/of uit onderstaande doelgroep.

 • Doelgroep:
  praktiserende (of aankomende) beroepsbeoefenaars zoals:
  masseurs en  (fysio)therapeuten, maar ook schoonheidsspecialistes, pedicures, voetreflexologen,  acupuncturisten en overige alternatieve geneeskundigen etc.

 • Particulieren zonder k.v.k. nummer kunnen eerst contact opnemen via tel. 085-25 00 514

Gegevens

 • Aanvang: 13:00 uur
 • Duur: +/- 4 uur
 • Studiebelasting: 1 dagdeel

Aantal deelnemers 2 tot 4 personen
Individuele lessen op aanvraag.

Kosten

 • Eenmalig: € 25,00 p.p.(administratiekosten)
 • Kosten workshop: € 95,00 p.p. (groepskorting mogelijk)
 • Inclusief lesmateriaal, certificaat en benodigdheden om thuis of op uw werk direct aan de slag te kunnen gaan.

Inschrijving workshop:

Breuss BackBalance-Nederland - 1454650432
®

Onze workshops zijn vrijgesteld van btw.

Rudolf Breussmassage

Geef bij opmerkingen a.u.b. de voor- en achternamen van uw kandidaten (ivm het certificaat).

€ 25,00