Opleidingscentrum BackBalance-Nederland

Korte beroepsopleidingen, cursussen en workshops

Over onze workshops

 

Tijdens al onze workshops wordt er speciaal aandacht besteed aan de houding tijdens het masseren zodat uzelf niet overbelast raakt. Want door een verkeerde en krampachtige massagehouding kunt u na verloop van tijd last krijgen van lichamelijke duim-, pols, elleboog- of schouderklachten en dan is de lol er al snel van af.

Daarom is het belangrijk bewust te zijn van een goede massagehouding. Hierdoor wordt de massage niet alleen een plezierige ervaring voor degene die uw massage ontvangt, maar blijft u ook zelf gevrijwaard van klachten!

 


 

Nek- schouders massage

 

Heeft u geen of weinig ervaring in masseren, maar wilt u wel op een professionele manier de 'kneepjes van het vak' leren, zonder al te ingewikkeld gedoe?

Masseert u wel, maar wilt u uw techniek verbeteren zodat u zelf geen klachten krijgt?

Dán is de nek- schoudermassage van BackBalance-Nederland écht iets voor u!

 

Op een eenvoudige en verantwoorde manier leert u een gedegen en effectieve nek-schoudermassage te geven.

 

Nekklachten - 41524519_l
®

Gegevens:

 • Duur: ca. 3 uren tijdens workshop
 • Studie-eisen: geen
 • Doelgroep: iedereen met of zonder massage ervaring
 • Kosten: € 0,00
  Incl. lesmateriaal, deelnamecertificaat en benodigdheden om thuis direct aan de slag te kunnen gaan.

Tijdelijk niet beschikbaar

 

Rudolf Breussmassage

 

Kenmerkend voor de Breussmassage is de lichte strijking van de lange rugspier die voor totale ontspanning zorgt. Deze massage dankt haar naam aan Rudolf Breuß (†1990), een natuurgenezer uit Oostenrijk. Hij heeft deze massage speciaal ontwikkeld voor zijn (terminale) oncologiepatiënten zodat hij deze mensen toch, op een natuurlijke manier en vrijwel zonder druk te geven, kon helpen. Door deze techniek brengt de wervelkolom zichzelf in lijn zodat de tussenwervelschijven, door meer ruimte, de kans krijgen om te herstellen.  

Toepassing Breussmassage

De Breussmassage kan dus zeker bij personen met oncologische aandoeningen, maar ook bij ernstige osteoporose, ischias, spit of hernia e.d., zonder risico worden ingezet. 

De Breussmassage is echter ook uitermate geschikt voor mensen die willen ontstressen. Dertig minuten 'Breussen' is een pure weldaad voor lichaam en geest.

Benodigdheden

De Breussmassage wordt officieel uitgevoerd met Johannesolie op de blote huid. De niet gemasseerde delen worden bedekt met een handdoek.

Het hoofdbestanddeel van de Johannesolie is Sint Janskruid. Dit kruid verbetert de doorbloeding en werkt verwarmend bij spier- en gewrichtspijnen.

Na de strijkingen wordt met vloeipapier de rug afgedekt. Hierdoor wordt het ontspannende en herstellende effect van de massage extra versterkt.  

Voor wie?

Vanwege de eenvoud en de veilige manier van strijken is de Breussmassage door iedereen te leren, ook zonder massage ervaring. 

 

Breuss BackBalance-Nederland - 1454650432
®

Gegevens

 • Duur: 4 uur (middag)
 • Studie-eisen: geen
 • Doelgroep: iedereen met of zonder massage ervaring
 • Kosten: € 95,00
  Incl. lesmateriaal, certificaat en benodigdheden om thuis direct aan de slag te kunnen gaan.