Over ons

en het ontstaan van BackBalance-Nederland

Hans Boerhof heeft de Atlas-Lumbaalmassage vanuit de filosofie van de Dorn-methode ontwikkeld.

Hij is van oorsprong klassiek/ontspanningsmasseur, Mindfull coach en Dornspecialist. Hij is hoofddocent van BackBalance-Nederland en heeft tevens de stichting Atlas Massage Groep opgericht om via een landelijk netwerk deze fantastische technieken voor iedereen met nek-, schouder- en rugklachten bereikbaar te maken.


Door jarenlange expertise en ontwikkeling heeft hij een unieke manier ontwikkeld om met behulp van lichte interactieve massagedruk het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren en te activeren.

Deze expertise heeft er uiteindelijk toe geleid dat er een geheel nieuwe manier van interactief masseren is ontstaan die in de meeste gevallen snel en direct een positief effect heeft ten opzichte van veel, aan de wervelkolom gerelateerde klachten.

Het is een revolutionaire techniek die de reguliere zorg veel werk en geld zou kunnen besparen, maar in die zin is er nog een lange weg te gaan.

Het ontstaan van de opleiding Atlas-Lumbaalmassage en het landelijke netwerk

Hans gaf als klassieke massage therapeut aanvankelijk een 'gewone' nek-schoudermassage en daarbij ontdekte hij gaandeweg bepaalde technieken waardoor deze binnen enkele seconden al verbluffend meer resultaat opleverde. Hoofdpijnen verdwenen daarbij als sneeuw voor de zon, evenals sterk uiteenlopende rugklachten. Zelfs rugpijn door een hernia verdwenen binnen enkele dagen door deze nieuwe techniek.

Kortom, er leken wonderen te gebeuren! 

 

Hij ontdekte tevens dat door deze technieken 3 x 10 minuten binnen enkele dagen beter hielp dan 1 x een half uur per week. En zo ontstond een korte, maar uiterst doeltreffende massage met veelal blijvend resultaat. Zijn motto is dan ook: "kort, maar frequent behandelen".

 

De eerste jaren hield hij deze manier van masseren voor zichzelf en wou hij het met niemand delen. Hij had immers technieken ontwikkeld die écht uniek waren en dat vertel je uiteraard niet door aan je concurrenten...!

Tot...

 

Het kwartje viel. Op een dag kwam iemand met hoofdpijn de praktijk van Hans binnen. Zij bleek ernstige osteoporose te hebben en kwam ergens uit het westen van het land. Zij vertelde dat ze thuis altijd naar de 'kraker' ging om van de hoofdpijn af te komen. Hans schrok daar behoorlijk van en daarom besloot hij om deze techniek toch zoveel mogelijk door te geven zodat de Atlas-Lumbaalmassage voor iedereen bereikbaar zou worden.

 

Zo begon Hans medio 2015 met een 1 daagse cursus Atlasmassage en richtte hij een stichting op om een landelijk netwerk te realiseren.

Hij kwam in contact met Henk Folmer die bereid was om hem te helpen een erkend opleidingscentrum voor korte beroepsopleidingen op te zetten.

Samen hebben zij ervoor gezorgd dat opleidingscentrum BackBalance-Nederland begin 2017 een feit werd.

 

Inmiddels telt de stichting rond de 100 gediplomeerde licentiehouders, door het hele land verspreid en er komen iedere maand nieuwe enthousiaste cursisten bij.

Het uiteindelijke doel van de stichting is om uiterlijk 2025 een landelijk dekkend netwerk te hebben, zodat deze fantastische methode voor iedereen met nek-, schouder- en rugklachten beschikbaar wordt!