Wonderbaarlijk

Een vrouw komt voetje voor voetje binnen. Er is een stukje bot uit de heup in haar knie gezet, heeft aangepaste schoenen waarvan 1 een 4 cm dikkere zool heeft vanwege botlengteverschil.
Ook heeft ze een hersenbloeding gehad waardoor ze haar linkerarm niet gebruikt en voor haar borst houdt.

In eerste instantie zie ik het helemaal niet zitten en denk haar niet te kunnen helpen. Ze moet de trap op.
Ik besluit om eerst in de wachtruimte haar SI-gewricht los te maken om te zien of dat resultaat geeft, alvorens ik haar überhaupt ga behandelen.
Ze kan maar op 1 been staan, op het andere wil het niet.

Het heeft effect, dus gaan we langzaam de trap op en ik geef haar de eerste behandeling. Ze heeft direct resultaat en ze loopt al iets makkelijker.

De daarop volgende twee behandelingen geven hetzelfde resultaat, maar het komt wel steeds terug, waardoor ik besluit haar een hele week elke dag 5 minuten te helpen.

De rugpijn wordt minder, evenals de uitstraling in haar linker bil. Dat komt door een knoop, contra ter hoogte van th4.

De knie waar ze aan is geopereerd doet nog steeds ontzettend veel pijn aan de mediale zijde en is ook iets opgezet ten opzichte van de andere knie.
Ik druk met mijn hand tegen de pijnlijke plek en laat haar bewegen. De pijn is op dat moment weg, waarop ik besluit daar een tape aan te brengen.
Sindsdien heeft ze geen last meer van haar knie.

Nu ze beter loopt heb ik haar ons leslokaal laten zien en tot mijn verbazing loopt ze nu met normale passen en gebruikt ze ook weer haar linker arm.

Ik sta écht versteld van het resultaat!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie