· 

Nieuw: Workshop Breussmassage

Wat is Breussmassage?

Kenmerkend voor de Breussmassage is de lichte strijking van de lange rugspier die voor totale ontspanning zorgt. Deze massage dankt haar naam aan Rudolf Breuß (†1990), een Heilpraktiker uit Oostenrijk.

De Breussmassage is gericht op het, op een natuurlijke manier en zonder druk, in lijn brengen van de wervelkolom zodat de tussenwervelschijven, door meer ruimte, de kans krijgen te herstellen

Toepassing Breussmassage

Deze massage van de lange rugspier is zacht, langzaam en door relatief weinig druk leidt dit tot een ongekend diepe en onmiddellijke ontspanning. Mede hierdoor kan deze massage zeker bij personen met bijvoorbeeld ernstige osteoporose, ischias, spit of hernia, zonder risico worden ingezet. 

De Breussmassage is ook uitstekend geschikt voor mensen die graag willen ontstressen. Dertig minuten 'Breussen' is een pure weldaad voor lichaam en geest. 

 

Benodigdheden

De Breussmassage wordt uitgevoerd met Johannesolie op de blote huid. De niet gemasseerde delen worden bedekt met een handdoek.

Het hoofdbestanddeel van de Johannesolie is Sint Janskruid. Dit kruid verbetert de doorbloeding en werkt verwarmend bij spier- en gewrichtspijnen.

Na de strijkingen wordt met vloeipapier de rug afgedekt. Hierdoor wordt het ontspannende en herstellende effect van de massage, eventueel in combinatie met bijvoorbeeld Reiki, extra versterkt.

  

Voor wie?

Vanwege de eenvoud en de veilige manier van strijken is de Breussmassage door iedereen te leren, ook zonder massage ervaring.